Vad kommer allt detta hat ifrån, och nu inte bara i terrorgrupper och/eller i andra länder utan i den lilla tvålkoppen Sverige.  Man anklagar Stefan Löfven att vara ”ensam ansvarig” för att ingenting händer och att vara naiv. Vad ska han göra mer än han gör och vad skulle någon annan göra för oss mer än de gör idag. SL har haft drygt ett år på sig i en minoritetsregeringen med olika skapelser av samarbete för att över huvud taget kunna regera – vad får er att tro att det skulle vara annorlunda med någon annan efter ett (1) år.
Jag kommer från en politikerfamilj (1950-talet) och argumentationen som var då efter andra världskriget bland de som hade det i färskt minne, borde ha förmedlats till deras barn. Vi 40-talister fick med oss detta med modersmjölken och det är kanske det som skapar i alla fall min oro i över hur världen ser ut och har blivit. Det flesta som är iväg och krigar – lite här och lite där och skapar terror – måste få en förskönad bild av hur man ska förändra världen och det har aldrig hänt att det gått att göra det med våld, någonstans i världen. Historien upprepar sig säger man, och det är verkligen sant, för de flesta krigen handlar om att man vill ha mer och gärna vad andra har och man ska tycka som ”oss” annars är man inte värdig att kalla sig människa.
Var är kärleken, i det lilla och i det stora, det finns så mycket att glädjas åt i världen, så varför detta hatande. Jag förstår det bara inte, för nu när vi har så ”nära” till varandra genom cyberrymden, så kan man läsa sida upp och sida ner hur enskilda människor spyr galla över politiker, demokratier, kristna, muslimer, ideologier m.m. och m.fl. Vi är alla människor oavsett och det är vi småfolk, som får betala, för det som händer, både i Sverige och i andra länder.
Detta skriver jag för det är mina funderingar och jag är mig själv närmast, men jag har många människor jag har älskat och som jag älskar, och det är inte detsamma som att jag delar allt de säger och allt de gör, för jag har min fria vilja att göra och tycka som jag önskar och vill och det ska respekteras. Man ska inte behöva vara rädd för att yttra sig oavsett vad det gäller och det utan att bli hotad till liv och lem, av andra som inte tycker lika.
Det blev lite långt. men kände att jag vill uttryck mig lite i allt detta som händer. Och jag anser att man bör ge Stefan Löfven och sittande regering en chans, liksom man gjorde med den förra regeringen, som tvingades skapa en allians för att regera. Klagomålen var lika många då, men man glömmer så fort.
Lite ord från en 40-talist, anhörig, fattigpensionär, människovän och som saknar kärlek och förståelse, för livet i Sverige hur det än ser ut för var och en av oss.
Ord på vägen:
”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.” ~ Evelyn Beatrice Hall (ofta felaktigt tillskrivet Voltaire)
Källa: Wikipedia
10320941_676581912391119_2689330171039662818_o

DIGITAL CAMERA

Efterkrigstidens rabatt kuponger. Vill vi ha det igen???

Relaterade bilder:

Spread the love