Lyssnar och lyssnar på både ungdomar och media och s.k. utbildade experter och förvånas ständigt över deras höra nivå på teroretiska kunskaper. De är så gott som alltid teorier, som de läst sig till och kunskapsnivån finns inget att klaga på men, men, men ….

Var finns den praktiska erfarenheten när det gäller att använda den teoretiska kunskapen i verkligheten. Vem lär våra barn vanligt hyfs och sunt förnuft. Respekt och artighet. M.a.o. ”vett och  etikett”.

Nu har jag nog en ålderdomlig uppfattning men inträdet av den tekniska tidsåldern med tv-spel, datorspel m.m. Dessa spel har blivit mer och mer verklighetstrogna och småbarn sitter med en s.k. padda och spelar. De dödar och sårar figurer, som är verklighetstrogna och hoppar och skuttar är och såååå stolta för de fått höga poäng för sin insats. Är det inge som tror att detta blir ett ”sektbeteende” av hjärnor som har långt kvar att utvecklas till fullvärdiga människor med medmänsklighet, respekt och empati.

När denna ”sekt” får erbjudande från verkligheten såsom vapen och pengar och belöningssystemet går ut på att fortsätta döda, varför tror man då att en paddan är en bra barnvakt och utvecklande. Rent tekniskt – naturligtvis, men, men, men ………

En psykolog på Nyhetsmorgon yttrade på frågan om hur tidigt man ska börja lära in beteende på barnen och han sade på BVC.

Pongo Lindblom
2023-10-27

Relaterade bilder:

Spread the love