imagesCA5SXJ1MGod fortsättning säger man ju denna tidiga juldagsmorgon. Vi var idag uppe före tuppen och lyssnade till kyrkklockorna, som ringde in till julottan. Vi gick inte till kyrkan utan försåg oss med kaffe och dopp, för att se detta på TV. Mindes en julotta i barndomen, när vi fick pulsa i snö flera kilometer till kyrkan och min lille far, somnade i kyrkbänken och hur rädd man var att han skulle börja snarka, så jag puffade honom i sidan hela tiden.
Pulsandet i snön hade vi liten Siri och jag vid morgonprommisen och stora snökockor fastnade på hennes ben och som tur var tog vi på ”jacka” idag, för det snöar och är någon enstaka grad kallt och lilla Siri var inte alls imponerad. Då vi kom ut stod ”farbror blå” och hade stoppat en bil precis i vägkorsningen – fast visste man inte och tydliga tecken visade att det var en vägkorsning, så blev det svårt, för snön låg ganska så djup, skulle tippa att det kommit 2-3 dm under natten och it’s still going – den vita skruden. Liten Siri och jag fick gå på vägen, för där tycktes skrapundrat tagit en enda runda under natten. Ja, ja det är ju vinter och idag sover ju staden för det är JULDAGEN. Förr var allting, precis allting stängt denna dag och vila var vad som gällde, så vila och ta det lugnt ska i alla fall vi göra. Fast det kan ju ändra sig fort och man kommer igång med något vad som helst.
Dagens citat: ” Allt som vi verkligen älskar är oersättligt, och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat.”  ~ Henrik Jonsson (1982-
 

Relaterade bilder:

Spread the love